Aki Lindén

TURUN PORMESTARIKSI JOHTAJA, TEKIJÄ JA PALVELUIDEN PARANTAJA

TURUN SDP HALUAA PITÄÄ HUOLTA SINUSTA

Turun SDP lähtee kuntavaaleihin 2021 tavoittelemaan Turulle asemaa asukkaistaan huolehtivana, peruspalveluiltaan ensiluokkaisena ja kehittyvänä kaupunkina.

 

Meidän Turkumme pitää huolta terveyspalveluista. Koulutuksesta. Asuinalueiden tasa-arvoisuudesta. Ympäristöstä. Kaupungin elinvoimasta. Sinusta.

 

Äänestämällä Turun SDP:n ehdokkaita tulevissa kuntavaaleissa saat ihmisläheistä politiikkaa, joka ottaa kaikki huomioon. Haluamme taata kaikille mahdollisuuden hyvään elämään ja pitää kaupunkimme elinvoimasta huolta.

 

Näiltä sivuilta pääset tutustumaan Turun SDP:n pormestariehdokas Aki Lindéniin, upeaan ehdokasjoukkoomme sekä vaaliohjelmaamme. Äänestämällä SDP:n ehdokkaita tuet samalla Aki Lindénin valintaa pormestariksi. Tervetuloa mukaan!

 

Pidetään huolta Turusta. Turku pitää huolta meistä.
 

Aki
Lindén


PormestariehdokasLue Lisää

MISTÄ PORMESTARIVAALEISSA ON KYSE?

Turussa valitaan kuntavaalien 2021 jälkeen ensimmäistä kertaa historiassa kaupungille pormestari. Pormestarin tehtävä korvaa aiemman kaupunginjohtajan viran.

 

Pormestariksi valittavan henkilön tulee olla ehdolla kuntavaaleissa ja päästä niissä läpi valtuustoon. Pormestariksi valitaan lähtökohtaisesti valtuuston suurimman puolueen pormestariehdokas. Kukin puolue on sitoutunut julkaisemaan oman pormestariehdokkaansa nimen hyvissä ajoin ennen vaaleja.

 

Turun SDP nimesi omaksi pormestariehdokkaakseen kansanedustaja Aki Lindénin kesäkuussa 2020.

 

Miksi tällainen muutos on päätetty tehdä?

 

Pormestarin valinnalla halutaan kuntalaisen ääni paremmin kuuluviin. Jatkossa kansan valitsemat henkilöt päättävät agendan. Suomeksi sanottuna siis sen, mitä asioita lähdetään valmistelemaan ja mitkä jäävät syrjään. Nykyisessä kaupunginjohtajamallissa tämä ei samalla tavalla toteudu.

 

Muutoksessa selkeytetään samalla jako poliittiseen valmisteluun ja virkamiesvalmisteluun. Järjestelmää johtavan pormestarin on nautittava valtuuston enemmistön luottamusta. Luottamushenkilön vaihtaminen on huomattavasti helpompaa kuin virkamiehen.

 

Toisin kuin jossain muissa maissa, Suomessa ja Turussa kansalaiset eivät äänestä suoralla kansanvaalilla pormestarista. Valinnan tekee kaupunkilaisten normaaliin tapaan kuntavaaleissa valitsema valtuusto kautensa alussa.

100 UPEAA EHDOKASTA

Turun SDP:n listalla on kaikkiaan 100 pätevää, tarmokasta ja innolla asioita eteesi tekevää ehdokasta! Äänestämällä ketä tahansa Turun SDP:n ehdokasta tuet samalla myös Aki Lindénin valintaa pormestariksi.

 

Ehdokasjoukostamme löytyy niin kokeneita kuntavaikuttajia kuin uusia nimiä, nuoria ja vanhoja, naisia ja miehiä, läpi koko yhteiskunnan. Haluamme edustaa kaikkia turkulaisia; asuinalueesta, taustasta, tilanteesta, ammatista, koulutuksesta tai iästä riippumatta.

 

Pääset tutustumaan kaikkiin ehdokkaisiin ehdokashakukoneestamme, linkki alla!

 

TUTUSTU EHDOKKAISIIMME

 

MILLAISTA TURKUA SDP HALUAA RAKENTAA?

Turun SDP:n visioissa Turku on 800-vuotiaana vuonna 2029 korkeatasoinen, eurooppalainen sivistys- ja teknologiakaupunki, jossa on turvallista asua. Turkua, sen palveluita, ja kaupunkiympäristöä kehitetään sosiaalisesti, ekologisesti ja taloudellisesti kestävällä tavalla. 

 

Seudun veturina Turku nousee koronan alhosta huomioimalla työllisyyden ja tulevaisuuden kaikissa päätöksissään. Pormestarijärjestelmän ansiosta kuntalaisen ääni kuuluu prosessin alusta loppuun. Luottamushenkilöt tekevät saumatonta yhteistyötä osaavan virkamiesorganisaation kanssa.

 

Turun, Varsinais-Suomen ja koko Suomen tulevaisuus riippuu siitä, kuinka nopeasti me toivumme koronaviruksen aiheuttamista taloudellisista vahingoista ja mikä tulee olemaan uusi normaali. Siksi Turun on tehtävä kriisiajan politiikkaa talous ja peruspalvelut huomioiden. Turun investoinneista on laadittava selkeät investointisuunnitelmat, ja vapaalle kansalaiskeskustelulle on varattava riittävä aika.

 

Pääset lukemaan tavoitteistamme tarkemmin vaaliohjelmasta, klikkaa tästä!